2019-04-09 Nabór wolontariuszy na Noc Kultury i Wschód Kultury – Inne Brzmienia

Warsztatów Kultury w Lublinie są na półmetku przygotowań do czerwcowych festiwali, a to oznacza, że czas zaprosić do współpracy wolontariuszy, na których czekają Noc Kultury i Wschód Kultury – Inne Brzmienia. Ruszył nabór!

POBIERZ MATERIAŁY PRASOWE

Noc Kultury (1/2 czerwca 2019) to w tym roku MiastOpowieść zaprasza do wyjątkowej lektury miasta. Wolontariuszom również należy się rozdział w tej historii! Magia w mieście to piękne zjawisko, ale mądrze jest nad nim panować. A kto pomoże zrobić to lepiej, jeśli nie wolontariuszowy DreamTeam? Zapisy prowadzone są za pomocą formularza on-line dostępnego na stronie nockultury.pl. Organizatorzy na zgłoszenia czekają do 28 kwietnia.

Ważne terminy:
8-28 kwietnia 2019 r. – rekrutacja Wolontariuszy
6-30 maja 2019 r. – spotkania i szkolenia
27 maja – 2 czerwca 2019 r. – największe zaangażowanie

Wschód Kultury – Inne Brzmienia (27-30 czerwca 2019) to niezmiennie szansa na spotkanie ze znakomitą muzyką. Pierwsze ogłoszenia ucieszyły już fanów z wielu polskich miast i dużo osób planuje przyjazd do Lublina także z zagranicy. Nominacja do nagrody Fryderyk dla najlepszego wydarzenia mówi sama za siebie. A jeśli muzyka nie wystarczy, Inne Brzmienia proponują też filmy i spotkania. Zapisy prowadzone są za pomocą formularza on-line dostępnego na stronie innebrzmienia.eu. Organizatorzy na zgłoszenia czekają do 22 maja.

Ważne terminy:
8 kwietnia – 22 maja 2019 r. – rekrutacja Wolontariuszy
5-26 czerwca 2019 r. – spotkania i szkolenia
24-30 czerwca 2019 r. – największe zaangażowanie

Wolontariusze, którzy pracują przy festiwalach Warsztatów Kultury otrzymują kompleksowe przygotowanie (poprzez spotkania i warsztaty), niepowtarzalne wspomnienia i zaświadczenia potwierdzające ich udział i zaangażowanie. A przede wszystkim bycie sercu wydarzeń: koncertów, spotkań, warsztatów czy wystaw.

Na liście zadań dla wolontariuszy jest między innymi: opieka nad artystami, praca w punkcie informacyjnym, animacja dzieci, współpraca z zespołem promocji czy logistyki. Zadania będą dobierane zgodnie z umiejętnościami i zainteresowaniami chętnych do udziału w wolontariacie.

Wielbicieli Carnavalu Sztukmistrzów oraz Jarmarku Jagiellońskiego pragniemy uspokoić. Nabory do tych wydarzeń zostaną otwarte już wkrótce.

Wszystkie pytania można kierować na adres: wolontariat@warsztatykultury.pl

Kontakt dla mediów:
Katarzyna Pudło